Yoga

Vi har to typer yoga på Maxima helse:

- MEDIYOGA      (Mandag kl 19.30 - 20.30)

- ASHTANGA YOGA   (Starter 3. januar 2024. Påmelding til intro-kurs til Fride Engeset på tlf. 46693017)


MediYoga er en terapeutisk form av yoga, som springer ut fra opprinnelig yoga fra nord i India og Tibet. 

Alle øvelser utføres rolig og innfølende, alltid i utgangspunkt i utøverens egen evne og kapasitet. Enkle fysiske øvelser og stillinger kombineres med puste- og konsentrasjons-teknikker. Korte, enkle yoga-programmer kombineres med dypt-virkende meditasjoner for å skape spesifikke terapeutiske effekter på mennesker og ut i fra yogaens grunnleggende intensjon bidra til en dyp energimessig balanse på alle plan.

Ashtanga er en fysisk utfordrende og dynamisk yogaform med fokus på flyt i pust og bevegelse, og som følger en fast sekvens med øvelser. Du bygger opp styrke og smidighet i kroppen og roer ned i sinnet gjennom fysiske øvelser (asanas), pusteteknikk og blikkfokus. Du trenger ikke å være myk i utgangspunktet, praksisen utvikles over tid og gjennom regelmessighet i eget tempo. Alle har sitt eget utgangspunkt, og vi trener på å ha et åpent sinn mot oss selv uten å sammenligne oss med andre. 

 Ashtanga yoga kan gi deg mulighet for å bli bedre kjent med deg selv og dine mønstre, både kroppslig og mentalt. Gjennom praksis kan du kanskje oppleve å bli roligere, sterkere og bedre rustet til å møte ulike utfordringer i livet.

 

Ashtanga Yoga ledet klasse, Lett øvet/øvet. Start onsdag 3. januar kl 17-18.30

Passer for deg som liker bevegelse og bli varm og svett, samtidig som du utvikler mykhet, styrke og balanse i både kropp og sinn. Du bør ha grunnkurs eller ha praktisert litt fra tidligere (Ashtanga eller annen dynamisk yoga). Klassen leder gjennom en modifisering av den tradisjonelle sekvensen i førsteserien med stående, sittende og avsluttende øvelser.

 

Ashtanga Yoga introkurs, 6 ganger. Start onsdag 3. januar kl 18.45-20.15

Passer for alle som er nysgjerrig på en dynamisk yogaform. På introkurset går vi rolig gjennom stående sekvens og et utvalg fra sittende og avsluttende sekvens. Vi lærer det grunnleggende i stillingene, modifiserer etter behov og har fokus på tilstedeværelse i kropp, pust og sinn. Etter introkurs vil det være mulig å delta på Ashtanga ledet klasse, som går onsdag kl 17.

Send en SMS til Fride for å melde deg på intro-kurset på tlf. 46693017

Maxima Helse AS

Finn medlemskapet som passer deg!

Bli medlem!