Yoga

Vi har tre typer yoga på Maxima helse:

- MEDIYOGA      Mandag kl 19.00 - 20.00 og Torsdag 10.20-11.20

- ASHTANGA YOGA   Onsdag kl 17.00-18.30 (krever forkunnskaper)

- MINDFUL YOGA    Onsdag kl 18.45 - 19.45



MediYoga er en terapeutisk form av yoga, som springer ut fra opprinnelig yoga fra nord i India og Tibet. 

Alle øvelser utføres rolig og innfølende, alltid i utgangspunkt i utøverens egen evne og kapasitet. Enkle fysiske øvelser og stillinger kombineres med puste- og konsentrasjons-teknikker. Korte, enkle yoga-programmer kombineres med dypt-virkende meditasjoner for å skape spesifikke terapeutiske effekter på mennesker og ut i fra yogaens grunnleggende intensjon bidra til en dyp energimessig balanse på alle plan.


Ashtanga er en fysisk utfordrende og dynamisk yogaform med fokus på flyt i pust og bevegelse, og som følger en fast sekvens med øvelser. Du bygger opp styrke og smidighet i kroppen og roer ned i sinnet gjennom fysiske øvelser (asanas), pusteteknikk og blikkfokus. Du trenger ikke å være myk i utgangspunktet, praksisen utvikles over tid og gjennom regelmessighet i eget tempo. Alle har sitt eget utgangspunkt, og vi trener på å ha et åpent sinn mot oss selv uten å sammenligne oss med andre. Ashtanga yoga kan gi deg mulighet for å bli bedre kjent med deg selv og dine mønstre, både kroppslig og mentalt. Gjennom praksis kan du kanskje oppleve å bli roligere, sterkere og bedre rustet til å møte ulike utfordringer i livet. Du bør ha grunnkurs eller ha praktisert litt fra tidligere (Ashtanga eller annen dynamisk yoga).


Mindful Yoga (rolig). Yogaøvelsene utføres med ro og nysgjerrighet, med pauser mellom enkelte eller grupper av øvelser. Vi veksler mellom helt rolig bevegelse til noe mer flyt, hele tiden med fokus på hva som skjer i kroppen – pusten, fysiske fornemmelser, følelser og tanker. Det handler ikke om å prestere, men å registrere og lytte til egne grenser. Man står fritt til å modifisere øvelsene etter behov. Intensjonen er å være bevisst nærværende, i kropp, pust og bevegelse – her og nå. Mindful yoga kan både øke fysisk styrke, fleksibilitet og bidra til å redusere stress og uro. Klassen er åpen for alle.


 

Ashtanga Yoga ledet klasse, Lett øvet/øvet. Start onsdag 3. januar kl 17-18.30

Passer for deg som liker bevegelse og bli varm og svett, samtidig som du utvikler mykhet, styrke og balanse i både kropp og sinn. Du bør ha grunnkurs eller ha praktisert litt fra tidligere (Ashtanga eller annen dynamisk yoga). Klassen leder gjennom en modifisering av den tradisjonelle sekvensen i førsteserien med stående, sittende og avsluttende øvelser.

 

Ashtanga Yoga introkurs, 6 ganger. Start onsdag 3. januar kl 18.45-20.15 Dette er et separat kurs og inngår ikke i medlemskapet. Link til påmeldning er https://maximahelse.ibooking.n...

Passer for alle som er nysgjerrig på en dynamisk yogaform. På introkurset går vi rolig gjennom stående sekvens og et utvalg fra sittende og avsluttende sekvens. Vi lærer det grunnleggende i stillingene, modifiserer etter behov og har fokus på tilstedeværelse i kropp, pust og sinn. Etter introkurs vil det være mulig å delta på Ashtanga ledet klasse, som går onsdag kl 17.


Maxima Helse AS

Finn medlemskapet som passer deg!

Bli medlem!